Spar pengar genom att byta fönster Gävle

När det är dags att byta fönster på din bostad i Gävle finns det en hel del olika parametrar att sätta sig in i. Du har säkert många funderingar och det finns många alternativ att välja mellan. Det kan vara klurigt att göra arbetet på egen hand för den som inte är van. Vid minsta osäkerhet rekommenderar vi dig att låta professionella hantverkare sköta mätning och montering för att få ett bra resultat. Det ökar dina chanser att bli nöjd med slutresultatet. Valet av fönstret påverkar ditt hems utseende, uppvärmningskostnad, inomhusmiljö och värdet vid en försäljning. När du väljer fönster har det stor inverkan på slutpriset för projektet och fönster finns i alla olika prisklasser. Vill du ha ljuddämpning, insynsskydd eller skydd mot sol? Rent utseendemässigt är det en tumregel att alltid välja fönster som harmoniserar med husets egen stil.

Några frågeställningar som är vanligt förekommande när det är dags att göra ett fönsterbyte

  • Vad kommer det att kosta?
  • Vad är U-värde?
  • Hur utsatta är mina fönster?
  •  Hur mycket isoleringseffekt behövs?
  •  Kan jag göra ROT-avdrag?

Kontakta oss på Snickeri Gävle så får du mer klarhet och svar på alla dina frågor om att byta fönster Gävle. 

Byta fönster Gävle med hjälp av experter

Med vår rådgivning får du rätt fönster på rätt plats. Resonera gärna tillsammans med oss kring vilka val som är lämpliga för det aktuella projektet. Du kanske vill ha en energisnål variant med lågt U-värde? När det gäller arbetskostnaden beror det givetvis på antal fönster som ska bytas. När du begär en offert meddela direkt om du vill utnyttja ROT-avdrag för att få den faktiska kostnaden direkt. Du har möjlighet att få 30 procent av kostnaden avdragen på din faktura. Observera att det endast är på arbetskostnaden och inte materialet eller kostnader för resor. Det gör vi åt dig direkt och syns tydligt på slutfakturan som du ska betala. Kontakta oss om du har frågor om hur ROT-avdraget fungerar och om du vill försäkra dig om ett perfekt slutresultat.

  • Få hjälp att välja rätt fönster
  • Montering av kunniga hantverkare
  • Utnyttja ROT-avdrag

Olika slags fönster och karm

Det finns flera olika slags fönster att välja bland och att välja rätt fönster för dina behov är viktigt. En viktig faktor du bör titta på är U-värdet som är ett mått på hur energieffektiva fönster är. Ett fönster med lågt U-värde minskar energiförbrukningen och gör så att dina uppvärmningskostnader sänks. Därför kan ett dyrare fönster med lågt U-värde vara mer kostnadseffektivt i det långa loppet. Om du har tvåglasfönster idag lönar det sig att byta ut dem mot treglasfönster som minskar kallras och därmed sparar energi. Det finns också fönster med olika utseenden. Vill du ha ett stilrent och enkelt fönster eller vill du ha en mer retrostil med exempelvis spröjs? Om du även ska byta fönsterkarm finns det flera olika material. Du kan ha en karm i trä som ger en genuin känsla, men då får du räkna med att det krävs mycket underhåll. En karm i aluminium är underhållsfri och ger ett modernt och stilrent intryck.

Endast byte eller förändring av fönster

Ska du endast byta ut dina befintliga fönster mot liknande nya fönster kommer arbetet förmodligen att gå relativt snabbt och enkelt. Det är dock något som behövs göras emellanåt, speciellt om du har ramar av trä. Det kan också vara bra att byta fönster om du har väldigt gamla fönster, då dessa ofta är energiineffektiva. Vill du däremot passa på att ändra något när du ska byta dina fönster, exempelvis göra fönsterna större är det fullt möjligt. Men då behöver du förmodligen ansöka om bygglov om det påverkar husets utseende i större grad. Det är viktigt att du tittar på husets konstruktion så att du inte gör några skador i de bärande konstruktionerna. Vill du förändra dina fönster i Gävle när det ändå är dags att byta ut dem kan vi hjälpa dig med det.

Fönsterbyte med oss är enkelt

Med oss är det enkelt att genomföra ett fönsterbyte och vi tycker att det ska vara smidigt genom hela processen. Vi har utbildade hantverkare som har all den kunskap som krävs. Fönsterbytet kan bli en kostsam historia om inte arbetet utförs rätt från början. Ibland behöver storleken på gluggen där fönstret ska sitta justeras och det är många delmoment som foder och fönsterbräden som ska på plats innan fönstret är redo att användas igen. Dessutom är det viktigt att tänka på säkerheten under ett fönsterprojekt. Du vill inte att någon obehörig ska kunna ta sig in om du har monterade stegar på utsidan för att komma åt fönstret. Det bästa är om projektet med fönsterbyte kan pågå under en kortare begränsad period men det beror givetvis på projektets omfattning hur mycket som kan hinnas med. Vi planerar fönster bytet och hjälper dig genom alla steg. Välkommen att kontakta oss om du söker en skicklig aktör för fönsterbyte i Gävle!